Ogłaszamy nabór na stypendia w roku 2020/2021

W wyjątkowym roku setnej rocznicy urodzin patrona naszej fundacji, po raz kolejny ogłaszamy nabór na stypendia dla studentów  rozpoczynających studia w roku akademickim 2020/2021.

Dzięki ofiarności darczyńców Fundacja Edukacyjna im. św. Jana Pawła II ma możliwość przyznania stypendiów  na rok akademicki 2020/2021. Wnioski o przyznanie stypendiów należy składać do 1 października 2020 r.

W tym roku nabór  wniosków ogłaszamy na początku września, a nie jak w latach ubiegłych, w sierpniu. Zmiana terminu wynika z przesunięcia matur, a w konsekwencji także rekrutacji na wyższe uczelnie.  Oprócz zmiany terminu w tym roku zmianie ulega również sposób mi miejsce składania wniosku – wszelkie niezbędne informację dostępne są pod linkiem: http://www.fundacjajanapawla.org.pl/stypendium/. Osoby składające powinny zapoznać się z nowym regulaminem.

Studentów serdecznie zapraszamy do składania wniosków, a pozostałe osoby do rozpropagowania wśród potencjalnych stypendystów informacji o terminach naboru.