Stypendia 2019/2020

Wraz z początkiem roku akademickiego 2019/2020 Fundacja przyznała stypendia goślińskim studentom.

16 października 2019 – w 41. rocznicę wyboru Karola Wojtyły na papieża – Fundacja Edukacyjna im. Św. Jana Pawła II po raz kolejny przyznała stypendia goślińskim studentom. Stypendyści wcześniej złożyli odpowiednie wnioski i wzięli udział w rozmowach, w trakcie których opowiadali o wybranych kierunkach studiów, swoich pasjach a także o tym, co inspiruje ich w nauczaniu Papieża-Polaka. W tym roku Fundacja będzie wspierać czworo młodych osób z terenu gminy Murowana Goślina.

Podczas wręczania stypendiów obecni byli członkowie Rady Fundacji, jej Zarząd, przedstawiciele Komisji Rewizyjnej oraz osoby związane z Fundacją od czasu jej założenia. Co najważniejsze na spotkaniu nie zabrakło stypendystów oraz ich rodzin.

Na uroczystości, oprócz wręczenia poświadczeń przyznania stypendiów, Bartłomiej Kołsut –Prezes Zarządu Fundacji zapowiedział plany, jakie Fundacja chce zrealizować w związku z 100. rocznicą urodzin Jana Pawła II.

Autor + Fot.: Stefan Ogorzałek