Przekaż 1% na Fundację

Nadszedł okres kolejnych rozliczeń podatkowych. Jeśli nie wybrali Państwo jeszcze organizacji pożytku publicznego, której przekażą swój 1% od dochodu zachęcamy do wsparcia Fundacji Edukacyjnej im.  Św. Jana Pawła II. Fundacja została powołana przez Radę Miejską w 2001 roku jako upamiętnienie i wyraz wdzięczności za  rok 2000 – rok Jubileuszu Chrześcijaństwa i rok 80-ych urodzin Ojca Świętego. Celem Fundacji jest wspieranie edukacji zdolnej młodzieży pochodzącej z rodzin wielodzietnych
i niezamożnych, z terenu gminy Murowana Goślina.

Fundacja Edukacyjna im. Św. Jana Pawła II w Murowanej Goślinie – od lutego 2005 roku posiadająca status organizacji pożytku publicznego – już po raz szesnasty ma możliwość skorzystania z odliczenia 1% od podatku. Zeszłoroczne wpływy z tego tytułu wyniosły 4364,30. Jest to główne, poza darowiznami źródło finansowania stypendiów.

Wszystkie przekazane wpłaty zostaną przeznaczone na realizację zadań statutowych Fundacji tj. wspieranie zdolnych absolwentów szkół średnich rozpoczynających naukę na studiach wyższych, pochodzących z rodzin wielodzietnych i niezamożnych. Pomoc ta umożliwia stypendystom koncentrowanie się na zdobywaniu wiedzy, bez konieczności dodatkowego zarobkowania. Stypendia są przyznawane na okres 9 miesięcy. Od 2011 roku stypendyści korzystający z pomocy Fundacji mogą się również ubiegać
o przedłużenie stypendium na kolejne lata nauki.

Dane Fundacji przydatne przy rozliczaniu podatku dochodowego lub dokonywania przelewów:

FUNDACJA EDUKACYJNA im. ŚW. JANA PAWŁA II
Poznańska 18, 62-095 Murowana Goślina